KratkI opis projekta

Fokus je na razvoju specijaliziranog proizvoda namijenjenog prvenstveno nacionalnom i regionalnom, a djelomično i globalnom tržištu čime se omogućuje digitalizacija procesa primanja gosta, stvaranje drugačijeg i diskretnijeg iskustva gosta korištenjem IT platforme te koda za otključavanje. Eliminacija potrebe fizičke prisutnosti iznajmljivača prilikom dolaska gosta u smještaj značajno bi povećala fleksibilnost samog gosta ali i iznajmljivača, pojednostavila proces prijave gosta u odredištu i unaprijedila kvalitetu usluge. Rješenje ovog problema u turističkom sektoru te unaprjeđenje i modernizacija usluge može se ostvariti uvođenjem mobilne aplikacije za kreiranje i distribuciju digitalnog ključa koja omogućava instalaciju ključa na pametnom mobitelu gosta s kojim on samostalno može ući u smještaj bez prisustva samog iznajmljivača. To u konačnici olakšava donošenje odluka potencijalnih iznajmljivača prostora. Osim toga, digitalni ključ se potom pohranjuje u mobilni telefon tako da gostima pruža veću sigurnost od slučajnog gubljenja ključa.


Ciljevi i očekivani rezultati projekta

Komercijalizacija ovog softverskog rješenja doprinijet će razvoju tvrtke kroz rast prihoda od prodaje rješenja, ali također i kroz novo stručno zapošljavanje. Osim toga, uvođenje inovativnog proizvoda u ponudu tvrtke nužno dovodi do potrebe za uvođenjem nove organizacije poslovanja i internih procesa koji će biti preduvjet za uspješno pozicioniranje proizvoda i prilagodbu tehničkih karakteristika kupcima u skladu s zahtjevima krajnjih korisnika. Samim time doći će i do kontinuiranog razvoja unutar same tvrtke i unaprjeđenja tehnoloških procesa i procedura u svakodnevnom poslovanju.

Eliminacija potrebe fizičke prisutnosti iznajmljivača prilikom dolaska gosta u smještaj značajno bi povećala fleksibilnost samog gosta ali iiznajmljivača, pojednostavila proces prijave gosta u odredištu i unaprijedila kvalitetu usluge.


Ostali podaci

Ukupna vrijednost projekta: 1.914.119,20 HRK
Dio koji je sufinancirala EU: 892.059,60 HRK

Trajanje projekta: 01.04.2018. do 31.12.2019.

Kontakt osoba: Nenad Raca